7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayıncılık Sayfa 158-159-160-161. Cevapları | Geçmişten Günümüze Üretim Araçları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÜRETİM ARAÇLARI
Üretim alanında kullanılan teknolojik ürünlere ve bu ürünlerin yaşamımızı nasıl kolaylaştırdığına örnekler veriniz.
Cevap: Eski yani geleneksel üretim araçları ile yapılan üretimde 1 ayda yapılan hasat işlemi günümüz araçlarıyla 1 günde yapılabilir hale gelmiştir. Bu araçlar traktör, biçerdöver gibi araçlardır.
Değirmenlerin yerini fabrikaların almasının sebepleri nelerdir?
Cevap: Değirmenler yavaş üretim yapmaktadır ancak fabrikalar makine gücünden yararlandığı için daha hızlı bir üretim yapılabilir.
Değirmenden önce insanlar buğdaylarını un hâline getirmek için hangi yöntemleri kullanmışlardır?
Cevap: Değirmenden önce insanlar değirmen taşı denilen aletler kullanmıştır. Yuvarlak iki büyük taşı çevirerek yapılan bir işlemdir ve insan gücüne bağlıdır.
Fabrikaların yaygınlaşması insanların yaşamlarını nasıl etkilemiştir? Tartışınız.
Cevap: Farikaların yaygınlaşması insanların yaşamlarını olumlu etkilemiştir. Artık işleri daha hızlı gerçekleşiyor, ürünleri daha verimli oluyordu.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
Etkinlik Zamanı
Geçmişten günümüze tarım alanındaki teknolojik gelişmeleri aşağıdaki tarih şeridi üzerine kronolojik olarak yazınız.
Etkinlik Zamanı
Aşağıdaki cümleleri uygun ifadelerle tamamlayınız.
Üretim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde daha fazla alan ekilebilir hâle geldi. Bunun sonucunda üretim arttı ve tarımsal faaliyetler hız kazandı.
Üretim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde insan gücüne duyulan ihtiyaç azaldı. Bunun sonucunda verimlilik arttı ve köyden kente göç hızlandı.
Üretim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde yılın her mevsimi ürün elde edilebilir oldu. Bunun sonucunda yetiştirilen meyveler mevsime bağımlı kalmadı ve verimlilik arttı.
Etkinlik Zamanı
Aşağıdaki sanayi kollarında gerçekleşen teknolojik gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini yazınız.
Tekstil sanayisi: El ile yapılan tekstil ürünleri artık otomatik makinelere yerini bıraktı. Bunun sonucunda bir çok dokumacı işsiz kaldı.
Gıda sanayisi: Ürünler artık bir günde çürümüyor. Ürünlerin ömrü uzatıldı ve daha fazla ürün üretilebiliyor.
Otomotiv sanayisi: Seri üretim otomobillerin üretimine başlandı. Otomobil artık herkesin alabileceği bir ulaşım aracı olmaya başladı.
İnşaat sanayisi: İnşaat sanayisinin gelişmesi ile birlikte daha sağlam binalar, köprüler yapılmaya başlandı ve en ufak depremde yıkılan evler ekonomik bir zarar yapmamaya başladı.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
Etkinlik Zamanı
Haberi okuyunuz ve soruları cevaplayınız.
1. Tarımsal üretimin geleceği hakkında neler söylenebilir?
Cevap: Tarımsal üretim gelecekte insanların yerini robotların alınacağı söylenebilir. Robot teknolojisi hızla gelişiyor ve bu tarımsal faaliyetlerede yansıyacaktır.
2. Tarımda robotların kullanılıyor olmasının ekonomik ve sosyal hayata olumlu ve olumsuz etkisi nedir?
Cevap: Tarımda robotların kullanılması verimliliği arttırabilir ancak sosyal hayatta işsizlik sayısını arttıracaktır.
3. Robotların insanları işsiz bırakacağını düşünüyor musunuz? Bir örnek üzerinden nedenini açıklayınız.
Cevap: Evet düşünüyorum. Çünkü robotlar 10 insanın yapabileceği bir işi tek başına daha hızlı bir şekilde yapabiliyor. Buna en iyi örnek traktörlerdir. Eskiden tarlada insanalr çalışırken artık bir kişi tek başına tüm tarlayı sürüp, biçebiliyor.
4. Çevrenizde üretimde kullanılan teknolojik ürünler nelerdir? Bu ürünlerin ekonomik ve sosyal hayata etkileri nedir?
Cevap: Çevremizde üretimde kullanılan teknolojik ürünler biçerdöverler, traktörler gibi araçlardır. Bunlar bir çok insanı işsiz bırakmıştır. Ancak verimliliği arttırmıştır.
Farklı cevaplar arıyorsaız bir diğer güvenilir kaynak olan Forum Sınıf intenret sitesindeki 7. Sınıf Sosyal Bilgiler 158-159-160-161. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık başlıklı çalışmayı inceleyebilir veya yorum bırakabilirsiniz.